- This topic is empty.
מוצגות 2 תגובות – 1 עד 2 (מתוך 2 סה״כ)
מוצגות 2 תגובות – 1 עד 2 (מתוך 2 סה״כ)
אני השתתפתי עם הבת שלי בתערוכה ששילמנו לא מעט כסף כדי להכנס אליה. צילמתי במהלך התערוכה תמונות ממש יפות עם המכשיר הסלולארי שלי. כשאחד השומרים בתערוכה ראה שאני מצלמת הוא ניגש ואמר לי שאסור לצלם בתערוכה ללא אישור. רציתי לדעת האם ניתן לאסור על אנשים שקנו כרטיס לצלם תמונות, ומעבר לזה, האם מותר לי לפרסם ולהפיץ את התמונות שצילמתי במצלמה שלי מבלי שאפגע בזכויות של אף אחד?
בוודאי שניתן לאסור. מי שמארגן תערוכה יכול לקבוע את הכללים שלפיהם הוא מתקשר בחוזה עם קוני הכרטיסים. יתר על כן, גם ללא תנאי מפורש בכרטיס, תערוכות נועדו לצפיה ולא לצילום מזכרות. דמי הכרטיס מקנים לך את הזכות להסתובב לצפות ולחוות ולא את זכויות היוצרים לקחת תמונות או צילומים איתך. ממש כשם שבעל מסעדה, יכול לגבות ממך כסף רב עבור האוכל שאת אוכלת ולא להסכים שבסוף הארוחה תקחי את הצלחות או את הכסאות איתך מהמסעדה.
באשר לתמונות שצילמת. הרי שאם מדובר בתערוכה שאינה קבועה, אסור להעתיק גם בדרך של צילום את היצירות המופיעות בה, ובוודאי שאסור לפרסם אותן.
הגנות שיכולות להיות על פי חוק זכות יוצרים לצילום במקום ציבורי, הן או על הכללה דרך אגב, דהיינו שהיצירה מופיעה בתמונה כרקע אגבי לא מתוכנן שעה שנושא התמונה הוא אחר, או הגנה על צילום יצירות פיסול וארכיטקטורה שמוצבות דרך קבע במקום ציבורי. על פי תאורך לא זה המצב.
משרד עו”ד גרשוני ושות’ | כל הזכויות שמורות
תנאי שימוש | מחבר: עו”ד סער גרשוני