- This topic is empty.
-
מאתתגובות
-
אביאורח
שלום,
אני מנהל 2 שרתי אחסון אתרים, עליהם מאוחסנים בערך 200 אתרים של לקוחות שלי. עד היום עבדתי בצורה לא הכי מסודרת מבחנה משפטית, אבל עכשיו שהשתחררתי מהצבא אני רוצה לסדר את כל העניינים שלא היו פתורים עד עכשיו ולעבוד מסודר. הבנתי שאני יכול להיות אחראי כבעל חברת האחסון לנזקים שיגרמו ללקוחות שלי – גם אם הנזקים לא נגרמו בגללי. לכן יש לי כמה שאלות:
1. מהי האחריות של חברת אחסון אתרים לגבי הלקוחות? איפה מתחילה האחריות ואיפה היא נגרמת?
2. האם העובדה שאני אכתוב (בקרוב אני מקווה) תקנון לאתר תוכל לפטור אותי מאחריות?
אני אשמח להסבר קצר על האחריות של חברת אחסון אתרים ולאילו דברים אני צריך לשים לב. תודה!
אביאורחיש לכם תשובה בנושא ששאלתי?
עו”ד סער גרשוניאורחאבי שלום,
להלן התשובות לשאלתך באשר לאחריות חברת אחסון האתרים איתה אתה עובד. התשובות הן בהתאם לסדר השאלות ששאלת.
1. האחריות של חברת האחסון היא בהתאם לתנאי השימוש/החוזה עליו חתמת איתה.
2. במידה שהתקנון יתייחס ספציפית לנושא זה ויבהיר מה גבול האחריות שלך, הוא יגן עליך. קח בחשבון שכל הלקוחות שהיו קיימים טרם התקנון וחתמו עימך על הסכם אחר יכולים לטעון כי אינם מחוייבים לתקנון שכן, הוא נכתב לאחר שבוצעה העסקה עימם ולכן יש לדאוג ליידע אותם על התקנון החדש.על מנת לדעת על האחריות של חברת האחסון קרא את החוזה או תנאי השימוש המחייבים שלה, שכן, לכל חברת אחסון חוזה שונה ואחריות שונה
ברקואורחגבר,
אני מנהל חברת אחסון אתרים (קטנה אומנם) כבר 4 שנים ומהרגע הראשון הלכתי לעורך דין שכתב עבורי תקנון מסודר וטופס התקשרות מול לקוח שמהווה גם הזמנת עבודה וגם חוזה. תאמין לי שבתחום של אחסון אתרים לקוחות מאשימים אותך בכל דבר וברוב המקרים בטעויות שלהם. אתה חייב להיות מכוסה טוב על ידי הסכמים ברורים ולכן אני ממליץ לך ללכת לעורך דין ולא לוותר על הסכמים מסודרים שכתובים לפי הנחיותשל עורך דין. זה יחסוך לך הרבה בלאגן, כסף ובזבוז זמן מול לקוחות בעתיד.
-
מאתתגובות