- This topic is empty.
מוצגות 2 תגובות – 1 עד 2 (מתוך 2 סה״כ)
מוצגות 2 תגובות – 1 עד 2 (מתוך 2 סה״כ)
רציתי לשאול ברשותכם מהם השלבים אותם אני צריך לעבור על מנת לבצע רישום סימן מסחרי בישראל, על מנת להגן על שם העסק שלי ולהבטיח שאיש מהמתחרים לא יוכל לעשות שימוש בשם שלי שהופך לאט לאט למותג חזק בתחום בו אני עוסק. אילו נקודות חשובות אני צריך להכיר? כמה זמן לוקח לבצע רישום סימן מסחר? לכמה זמן תקף הרישום? מה עולת הפעולות הכרוכות ברישום? האם ניתן לבצע את כל התהליך לבד או שחייבים לשכור שירותים של עורך דין?
יסי שלום,
השלב הראשון והחשוב ביותר הוא הבחירה מהו הסימן הרלוונטי ובדיקה האם ניתן לרשום אותו כסימן מסחר. לאחר מכן יש לבדוק מהו הסיווג המתאים, ישנם למעלה מ- 40 סיווגים שונים. השלב הבא הוא הכנת פירטה שכוללת את תחומי העיסוק או המוצרים עליהם רוצים להגן. בעת הגשת הבקשה האגרה עבור בקשה אחת בסיווג אחד הינה 1564. מרגע הגשת הבקשה לוקחים כ- 9 חודשים עד אשר הסימן עובר בחינה, במידה שיש לבוחנים השגות הם מעבירים דו”ח בחינה עליו יש 9 חודשים להשיב. לאחר שהסימן מתקבל הוא מתפרסם ולאחר 3 חודשים אם אין התנגדויות הסימן נרשם. יש לשלם אגרת חידוש כל תקופה של 10 שנים. כל עוד משלמים את האגרה הסימן יהיה קיים לעד.
רישום סימן מסחר לא מחייב סיוע של עורך דין המתמחה בתחום, אך, עורך דין מתאים יוכל לבצע הבדיקות הדרושות ולהכין את הפירטה כך שהיא תגן בצורה אופטימלית על הסימן ותחום העיסוק.
פרטים נוספים על נושא הרידום והדרך אתה יכול למצוא במאמרים השונים המפורסמים באתרנו תחת הרובריקה סימני מסחר ובייחוד הגנה לבעל סימן מסחר, מה אי אפשר לרשום, רישום סמן מסחר ורשם סימני המסחר.
משרד עו”ד גרשוני ושות’ | כל הזכויות שמורות
תנאי שימוש | מחבר: עו”ד סער גרשוני