- This topic is empty.
מוצגות 1 תגובות (מתוך 1 סה״כ)
מוצגות 1 תגובות (מתוך 1 סה״כ)
שלום רב,
יש לי שאלה אקטואלית, שנדונה בעיקר בפורומים באנגלית ועוסקת בנושא מתן שם מסחרי ליין מסויים. ואני אסביר: יקב סוסון ים של היינן מוכשר זאב דונייה השיק יין בשם “רוגוב” על שם מבקר היין המנוח דניאל רוגוב ז”ל. לפי טענות שעלו בפורום בינלאומי שעוסק בנושא יין ואלכוהול, במצב הדברים הנוכחי, זאב דונייה יינן יקס סוסון ים מחזיק בשם המסחרי ולאף גורם אחר מתחום היין אין זכות להוציא יין ולקרוא לו “יין רוגוב” או רק “רוגוב” שאז יוכל לבוא זאב דונייה (ואני מאד מכבד את האיש) ולטעון כי הזכות על שם היין היא שלו וכל ניסיון להוציא יין בשם זהה יהווה הפרת זכויות או גניבת עין או כל טענה משפטית אחרת ואני ממש לא מתמצא בנבכי חוקי זכויות היוצרים בישראל.
למען האמת, יקבי כרמל הוציאו לפני כמה חודשים ברנדי ע”ש דניאל רוגוב המנוח וגם הם השתמשו בשמו. אז עלתה הנחה כי חברה מסחרית אחרת לא תוכל להוציא ברנדי מתחרה באותו שם. היום, לאחר שהושקה סדרת יינות רוגוב ביקס סוסון ים, רציתי לבדוק ולהבין כיצד מתייחס החוק בישראל מצב היפוטתי שבו מחר, יקב פלוני יוציא לשוק סדרת יינות רוגוב משלו.
למי שייכות הזכויות על השם? האם שימוש בשם יין רוגוב על ידי יקב מסויים מגביל וחוסם מפני יקבים אחרים את זכויות השימוש בשם דומה בהווה או בעתיד? במידה ותשובתכם לשאלה חיובית, לכמה זמן נחסמת הגישה בפני יקבים אחרים לשימוש בשם רוגוב (במקרה זה) כמותג ליין?
אשמח לקבל פירוט והסברים בנושא. תודה לכם ולילה טוב!
משרד עו”ד גרשוני ושות’ | כל הזכויות שמורות
תנאי שימוש | מחבר: עו”ד סער גרשוני