- This topic is empty.
מוצגות 2 תגובות – 1 עד 2 (מתוך 2 סה״כ)
מוצגות 2 תגובות – 1 עד 2 (מתוך 2 סה״כ)
שאלה חשובה מאד:
אני משווק מורשה ובלעדי בישראל של מותג הלבשה בעל שם עולמי, שמן הסתם הנו סימן מסחרי רשום ומוכר בכל העולם. בישראל כמו בישראל מוכרים זיופים שמגיעים בעיקר מסין, טורקיה וממדינות אחרות. לאורך השנים היו כמה פעמים שניסינו להתחקות אחר הזייפנים או יותר נכון, אלה שעושים שימוש מקומי בסימן המסחר ללא רשות, אבל אני (היבואן הרשמי והמשווק הבלעדי בישראל) והחברה העולמית די הרמנו ידיים בידיעה שזאת מלחמה בתחנות רוח. מורידים זייפן מפר אחד מחר קמים עוד שניי ואין לזה סוף.
הרעיון הוא להבין מדוע מדינת ישראל במדינת חוק לא עושה כלום בנמלי הים והאוויר (במקרה שלי רוב הסחורה המזוייפת מגיעה דרך הים) על מנת למנוע מסחורה שמפרה סימן מסחר מלהכנס לארץ. אין עוררין על סימן המסחר, את זה אמר בית המשפט כבר כמה פעמים. אנחנו פנינו אל רשויות המכס כמה פעמים בכתב, והזהרנו לגבי יבואנים ספציפיים שמביאים מוצרים מזוייפים, אבל המדינה לא עושה כלום והסחורה המפרה נכנסת לישראל באין מפריע.
רציתי לשאול איפה ההגיון בהתנהלות כזאת, והאם אתם מכירים דרך משפטית שבאמצעותה ניתן למנוע את המשך הפגיעה בסימן המסחר בלא שנצטרך להלחם בתחנות רוח, ונרתום את רשויות החוק לסיוע במניעת כניסתה של סחורה מדוייפת בנמלי הים והאוויר. מה דעתכם?
סמי שלום,
הטיפול ביבוא מוצרים מזוייפים שמפרים סימן מסחרי הוא פשוט, קל ומהיר ונעשה על בסיס יומיומי על ידי מי שמתמחה בנושא.
יש בפקודת המכס סעיף ספציפי המתווה את הדרך והנוהל לטיפול במוצרים מזוייפים. בכל נמל יש יחדית מודיעין וזוהי פעולה פשוטה שנעשית כעניין של שגרה.
אתה מוזמן ליצור קשר עימנו לפרטים נוספים
משרד עו”ד גרשוני ושות’ | כל הזכויות שמורות
תנאי שימוש | מחבר: עו”ד סער גרשוני