זכויות יוצריםלשון הרעפטנטיםדיני אינטרנטסימני מסחראודותצור קשר
EN
072-3305991 לייעוץ ראשוני

CTM סימן קהילתי

27/03/2013

מהו סימן ה-CTM? על פי פקודת סימני המסחר, אדם שחפץ להגן על סימן המסחר שלו צריך להגיש בקשה לרישום הסימן לרשם סימני המסחר. דע עקא, רישום זה יקנה לסימן שלו הגנה רק בגבולות המדינה, כך שכל אדם או בעל עסק אחר הנמצא בחוץ לארץ יוכל לעשות בו שימוש ואף לרשום אותו על שמו בנסיבות מסויימות.

אולם, במידה ואותו אדם רוצה להרחיב את ההגנה הניתנת לסימנו הרשום מחוץ לגבולות הלוקאליים, הוא רשאי להגיש בקשת רישום בינלאומית, על פי התנאים וההליכים המעוגנים בפרוטוקול מדריד.

אולם, עליה וקוץ בה – בקשת הרישום הבינלאומית האמורה יכולה להתייחס למדינות החתומות על הפרוטוקול בלבד ובנוסף, גם אם הבקשה אושרה על ידי המשרד הבינלאומי לרישום, הוא יעבירה לכל מדינה ומדינה שרישום הסימן בה מבוקש וזו תבחן את הבקשה על פי דיני הרישום המקומיים.

ודוק, יתכן ויווצר מצב שעל אף שהמשרד הבינלאומי אישר את הבקשה, היא אושרה במדינה פלונית אך נדחתה במדינה אלמונית, שכן לכל מדינה מתנהלת על פי הדינים המקומיים הרלוונטיים לה.

על מנת להתמודד עם הבעייתיות האמורה עוגן המונח סימן מסחר CTM – Community Trademark – הוא סימן מסחר קהילתי, אשר ההגנה עליו הינה אחידה וחלה על כל המדינות החברות בשוק האירופאי המאוחד.

הליכי הרישום הרלוונטיים לסימן מסחר CTM

אם כן, בעליו הרשום של סימן מסחר קהילתי-אירופאי יכול לקבל הגנה אחידה וזהה בכל מדינות הגוש האירופאי ובין היתר בבריטניה, הולנד, גרמניה, ספרד, אוסטריה ועוד. ההגנה שתינתן לסימן הרשום תהא למשך עשר שנים מיום רישומו, כאשר בעל הסימן רשאי לחדש את הרישום לתקופות של עשר שנים נוספות.

הייחוד בסימן מסחר CTM בא לידי ביטוי גם בהקשר זה, כאשר בקשת החידוש מוגשת פעם אחת, לגוף אחד, אולם היא חלה על כל מדינות השוק האירופאי המאוחד (להבדיל מהמצב הקיים בחידוש הרישום במסגרת פרוטוקול מדריד, במסגרתו יש לבקש את החידוש מכל מדינה באופן נפרד).

>>> פורום קניין רוחני <<<

לא זו אף זו, כל אדם או תאגיד המהווה אישיות משפטית מוכרת רשאי להגיש בקשה לרישום סימן מסחר CTM, זאת על אף אם מקום מושבו או ניהול עסקיו, אינו מצוי באחת המדינות החברות בשוק האירופאי.

אין כל ספק כי יתרונות פשטות הליכי הרישום וחידושו, כמפורט לעיל, בא לידי ביטוי גם בהוצאות המזעריות שמוציא מבקש בקשת רישום הסימן, המשלם אגרה אחת בלבד למשרד האחראי על הרישום בכל המדינות.

קיראו בהרחבה על: רישום סימן מסחר

חסרונותיו של סימן מסחר קהילתי או CTM

על אף היתרונות הרבים שיש בסימן המסחר הקהילתי, קיים חיסרון עיקרי בהגשת בקשת רישום סימן מסחר CTM. כך, יכול להיווצר מצב לפיו מדינה בודדת תסרב לרישום הסימן, עובדה שתשפיע על הבקשה כולה ותשלול את רישום הסימן המסחרי בכל מדינות הגוש, כסימן מסחר קהילתי.

יחד עם זאת, אף על חיסרון זה ניתן להתגבר על ידי הגשת בקשות רישום סימן מסחר באופן נפרד לשאר המדינות, אולם הדבר מסרבל את ההליכים ומכרסם באופן משמעותי ביתרונות רישום סימן מסחר CTM.

משרד עורכי דין סער גרשוני ושות’ מתמחה בכל הנוגע לענייני קניין רוחני וסימני מסחר ואנו נשמח להעניק לך יעוץ משפטי אישי בנושא מורכב זה – אל תהסס/י לפנות אלינו!

מאמרים נוספים בשבילכם
בינה מלאכותית בעולם המשפט
קראו עוד
התנגדות לפטנט
קראו עוד
רישום סימן מסחר בארה"ב
קראו עוד
זקוקים לייעוץ? בואו נדבר!
השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם


    תחזרו אליי